Как да направим имота си атрактивен за продажба

Решили сте да продавате имота си и се чудите как обявата ви да се открои сред многобройните предложения на пазара. Ще обходим няколко трика, с които можете да провокирате интереса на купувачите. Обикновено собствениците акцентират върху различни на вид удобства. Например възможността за безплатно паркиране. За имотите в централните части на по-големите градове това е голямо предимство. Близостта до училища, детски градини, паркове, удобни транспортни линии са също от огромно значение.

Както при всички останали стоки, така и при имотите добрият търговски вид е решаващ за продажбата. Много хора решават да направят цялостен ремонт, но в някои случаи това може да се окаже неправилно решение. Първо, със сигурност ще похарчите доста пари и второ, няма никаква сигурност, че клиентите ще харесат извършените ремонтни дейности.

Съветваме Ви да наблегнете на следните точки:

Допитайте се до професионалист

Продажбата на недвижима собственост на пръв поглед може да стори лесна на доста хора, но това е един сериозен процес, към който трябва да се подходи професионално. Експерти съветват, преди всяка продажба да се направи една пълна консултация с професионалист в сферата на недвижимите имоти, за да се даде една реална оценка на имота, както и да се следват стъпките за най-бързото им реализиране.

Светлина и пространство

Ако сметнете, че има нужда от освежаване, целта му трябва да е премахването на видими недостатъци, които биха отблъснали клиентите. Ако пребоядисвате целия апартамент, изберете неутрални светли цветове. Така ще се създаде едно усещане за повече светлина и пространство.

Всеки купувач добива първо впечатление за имота от снимките добавени в обявата. Затова Ви съветваме те да бъдат на професионално ниво. Снимките не трябва да са хаотични, а да акцентират върху частите, които изглеждат най-добре.

Чистотата е от изключително значение

Преди всеки оглед на апартамента е от изключителна важност да почистете банята, тоалетната и пода. Изхвърлете излишните мебели и ненужните дреболии, в много от случаите те придават усещане за претрупаност. Поставете нова изтривалка пред входната врата. Обърнете внимание на дребните детайли като скърцащи или увиснали врати, напукани тавани, следи от палави домашни любимци и ги отстраните. Ще се убедите, че без големи усилия и разходи може да промените много и така домът ви да изглежда светъл, просторен и уютен.

За да продадете успешно жилището си, трябва да свикнете с мисълта, че скоро то няма да бъде ваше. Постарайте се да проветрите жилището и то да има приятен аромат – например на ванилия или на приятно кафе. Най-добре е апартаментът да ухае на домашен уют.

Почистване на общите части

В случай че живеете в жилищна сграда, обърнете внимание в какво състояние са общите части. Градинката пред блока, входът, стълбището и асансьорът са първото нещо, което прави впечатление на потенциалните купувачи. Опитайте се на събранията на етажната собственост да убедите останалите собственици, че има нужда от освежаване.

Ако продавате къща, първото впечатление, което клиентите добиват, е от вашата градинска част. Тя трябва да бъде приветлива и изчистена. Окосете тревата и оформете храстите и короните на дърветата. Посадете жълти цветя около входа или покрай пътеката към входната врата. Те създават усещане за щастие и топлина.